منصة الرشيدية ... للراغبين في زيارة الرشيدية و النواحي

مقادير و طريقة تحضير شاورما باللحيمات

المقادير

  • - نصف كيلو لحم مقطع شرائح
  • - قطعة دهن (مفرومة)
  • - نص زبادي
  • - 2 حبة فلفل أخضر
  • - 2 حبة بصل مبشور↔
  • - 2 حبة طماطم مقطعة مكعبات
  • - ربطة بقدونس مفروم
  • - 2 فص ثوم مهروس
  • - ربع كوب خل
  • - نصف معلقة صغيرة ملح
  • - ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود
طريقة التحضير

  • - نتبل اللحم بالملح والفلفل ونحط عليه الزبادي، الثوم، والخل ونسيبه لمدة ساعة.
  • - نضع الدهن المفرومة في طاسة وننزل عليها باللحم، ونقلب وبعدين نضيف البصل والفلفل الأخضر وبعدين نغطيها مع اضافة قليل من الماء كل ما تحتاج.
  • - نضيف مكعبات الطماطم فوق المزيج ونسيبها لحد ما تستوي.
  • - نضيف البقدونس المفروم ونقلب، وبعدين نرفع الشاورما عن النار لما اللحمة تستوي.
  • -نحشي الشاورما في الخبز المدهون بالطحينة بحسب الرغبة.



حجم الخط
+
16
-
تباعد السطور
+
2
-